En bit av Norge
- Matlaging
- 2015
- Episode 4
- Sesong 9
- 22 min
- Sesong 9
- Episode 4: Brumunddal
Andreas besøker hjertet av jordbruks-Norge hvor han kombinerer de beste råvarer og smaker som kulturlandskapet kan by på tidlig om høsten.
Om serien: Kjendiskokken Christer Rødseth tar oss med på en matreise i Norge, og serverer delikatesser både fra hav og land.
Sørlandsbanen
Episode 1
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas tar oss med på en matreise langs Sørlandsbanen med fokus på det nye norske kjøkkenet. Turen begynner på landets mest spennende restaurant, Maaemo. Deretter går turen videre til kystbyene på Sørlandet.
Andreas tar oss med på en matreise langs Sørlandsbanen med fokus på det nye norske kjøkkenet. Turen begynner på landets mest spennende restaurant, Maaemo. Deretter går turen videre til kystbyene på Sørlandet.
Dovrebanen
Episode 2
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas gir seg ut på en reise sørover med Dovrebanen fra Trøndelag over fjellene på jakt etter de dype deilige kjøttsmakene forankret med lokale ingredienser. I dagens program lager Andreas ulike gryteretter, som smaker helt vidunderlig.
Andreas gir seg ut på en reise sørover med Dovrebanen fra Trøndelag over fjellene på jakt etter de dype deilige kjøttsmakene forankret med lokale ingredienser. I dagens program lager Andreas ulike gryteretter, som smaker helt vidunderlig.
Røros
Episode 3
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederKanskje er det i Røros det nordiske kjøkkenets fremtid finnes? Andreas oppdager skjulte matskatter der gamle tradisjoner holdes i hevd, og ny spennende mat blir funnet opp i grenselandet mellom den norske og samiske matkulturen.
Kanskje er det i Røros det nordiske kjøkkenets fremtid finnes? Andreas oppdager skjulte matskatter der gamle tradisjoner holdes i hevd, og ny spennende mat blir funnet opp i grenselandet mellom den norske og samiske matkulturen.
Brumunddal
Episode 4
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas besøker hjertet av jordbruks-Norge hvor han kombinerer de beste råvarer og smaker som kulturlandskapet kan by på tidlig om høsten.
Andreas besøker hjertet av jordbruks-Norge hvor han kombinerer de beste råvarer og smaker som kulturlandskapet kan by på tidlig om høsten.
Svalbard
Episode 5
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederSvalbard er så hardført at nesten ingenting kan vokse der, samtidig ligger det nesten midt i matfatet, med Barentshavet på alle kanter. Andreas fisker torsk med line på storhavet, og drar på sopptur i Longyearbyen.
Svalbard er så hardført at nesten ingenting kan vokse der, samtidig ligger det nesten midt i matfatet, med Barentshavet på alle kanter. Andreas fisker torsk med line på storhavet, og drar på sopptur i Longyearbyen.
Helgøya
Episode 6
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederKan man lage sitt eget bakepulver? Andreas tar turen til Helgøya, hvor han bruker lokal kalkstein til å bake scones. Den historiske hagen på Hovelsrud gård byr på en overflod av ferske grønnsaker, og det blir også en tur ut på Mjøsa for å fiske.
Kan man lage sitt eget bakepulver? Andreas tar turen til Helgøya, hvor han bruker lokal kalkstein til å bake scones. Den historiske hagen på Hovelsrud gård byr på en overflod av ferske grønnsaker, og det blir også en tur ut på Mjøsa for å fiske.
Hønefoss
Episode 7
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederHøsten er høysesong i innlandet. Elgjakta er i gang, men Andreas har smak for mer enn kjøtt – skogen er også full av spiselige bær og sopp. Etter å ha laget mat for jaktlaget i skogen ved Strømsoddbygda, er det tid for potethøsting og hønsesuppe.
Høsten er høysesong i innlandet. Elgjakta er i gang, men Andreas har smak for mer enn kjøtt – skogen er også full av spiselige bær og sopp. Etter å ha laget mat for jaktlaget i skogen ved Strømsoddbygda, er det tid for potethøsting og hønsesuppe.
Nes
Episode 8
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederTuren går til vakre Nes i Akershus – et av landets spiskammers hvor det har blitt drevet landbruk i mer enn tusen år. I dagens program viser Andreas også at grøt kan være alt annet enn bare sikringskost.
Turen går til vakre Nes i Akershus – et av landets spiskammers hvor det har blitt drevet landbruk i mer enn tusen år. I dagens program viser Andreas også at grøt kan være alt annet enn bare sikringskost.
Ringerike
Episode 9
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas reiser i Asbjørnsen og Moes fotspor til det mystiske landskapet i Ringerike, hvor han lager pannekaker med tjukkmjølk. I eventyrlandet går turen til trolske kjern og dype skoger, og Andreas bruker teltet til å røyke fisk.
Andreas reiser i Asbjørnsen og Moes fotspor til det mystiske landskapet i Ringerike, hvor han lager pannekaker med tjukkmjølk. I eventyrlandet går turen til trolske kjern og dype skoger, og Andreas bruker teltet til å røyke fisk.
Geilo
Episode 10
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas besøker Geilo for å gå på langrennsski, og for å utforske norske nistetradisjoner. Hvordan kan man gjøre nisten litt mer spennende? Andreas møter en skoleklasse for å inspirere barna til å spise riktig.
Andreas besøker Geilo for å gå på langrennsski, og for å utforske norske nistetradisjoner. Hvordan kan man gjøre nisten litt mer spennende? Andreas møter en skoleklasse for å inspirere barna til å spise riktig.