
En bit av Norge
- Matlaging
- 2014
- Sesong 8
- 0+
Andreas Viestad tar med seerne på en nye reiser gjennom mat-Norge. Fra de ytterste øyer, til de høyeste fjell oppdager han unike norske råvarer og tradisjoner, og kommer med smarte triks, servert med en stor dose humor.
Om serien: Kjendiskokken Christer Rødseth tar oss med på en matreise i Norge, og serverer delikatesser både fra hav og land.
Bergensbanen
Episode 1
22 minVerdens vakreste togreise, har den blitt kalt, og i dagens episode, reiser Andreas med tog fra Bergen til Oslo. En tur gjennom Norges hjerte som byr på en ny vri på den tradisjonelle reisematen, rekesmørbrød servert med syrlig rabarbra.
Verdens vakreste togreise, har den blitt kalt, og i dagens episode, reiser Andreas med tog fra Bergen til Oslo. En tur gjennom Norges hjerte som byr på en ny vri på den tradisjonelle reisematen, rekesmørbrød servert med syrlig rabarbra.
Bulandet
Episode 2
22 minHvis ikke Bulandet var laget i stein, ville det blåst bort. Her i havgapet finnes en stor rikdom, både av fisk og av framtidas superfood – tang og tare. Andreas utforsker smakene av Norges folkelige nasjonalfisk.
Hvis ikke Bulandet var laget i stein, ville det blåst bort. Her i havgapet finnes en stor rikdom, både av fisk og av framtidas superfood – tang og tare. Andreas utforsker smakene av Norges folkelige nasjonalfisk.
Lofoten (Skorva)
Episode 3
23 minSkrova i Lofoten er et beintøft og unikt fiskerisamfunn. Her skal Andreas tilberede en fancy grilla laks med brent purre, syltet laks, et kjempegodt pålegg og alt som ikke blir brukt fra hode til halen havner i en fiskesuppe.
Skrova i Lofoten er et beintøft og unikt fiskerisamfunn. Her skal Andreas tilberede en fancy grilla laks med brent purre, syltet laks, et kjempegodt pålegg og alt som ikke blir brukt fra hode til halen havner i en fiskesuppe.
Jule-episode
Episode 4
23 minHva er den ekte norske jula? Andreas besøker Hoel gård på Nes og serverer hjemmelaget gløgg med mandler og rosiner, sylte av presset svinekjøtt og smaksetter en ovnsbakt skinke med julens krydder.
Hva er den ekte norske jula? Andreas besøker Hoel gård på Nes og serverer hjemmelaget gløgg med mandler og rosiner, sylte av presset svinekjøtt og smaksetter en ovnsbakt skinke med julens krydder.
Lofoten (Vikingseilas)
Episode 5
23 minHva gjorde vikingene, når de ikke plyndret og herjet? Våre forfedre var mer enn krigere, de var livsnytere. Og i dagens program seiler Andreas til Lofoten i deres kjølvann.
Hva gjorde vikingene, når de ikke plyndret og herjet? Våre forfedre var mer enn krigere, de var livsnytere. Og i dagens program seiler Andreas til Lofoten i deres kjølvann.
Hurtigruten
Episode 6
23 minAndreas spiser nordover på verdens vakreste kystreise. Norskekysten er et eldorado av gode råvarer.
Andreas spiser nordover på verdens vakreste kystreise. Norskekysten er et eldorado av gode råvarer.
Polar Expedition
Episode 7
23 minAndreas er om bord på Hurtigruten. Han besøker fjellene i Nord-Norge og tilbereder kongekrabbe i en lavvo.
Andreas er om bord på Hurtigruten. Han besøker fjellene i Nord-Norge og tilbereder kongekrabbe i en lavvo.
Raumabanen
Episode 8
23 minAndreas utforsker tradisjonelle oppskrifter langs Raumabanen. Sekkjepåse, mjukbrød med morr og svele høres traust ut, men i virkeligheten er det skjulte deler av en norsk nasjonalskatt.
Andreas utforsker tradisjonelle oppskrifter langs Raumabanen. Sekkjepåse, mjukbrød med morr og svele høres traust ut, men i virkeligheten er det skjulte deler av en norsk nasjonalskatt.
Nordlandsbanen
Episode 9
23 minKan man lage joikakaker med stolthet? Hva med gnocchi? I denne episoden reiser Andreas nord for Polarsirkelen med tog fra Trondheim til Bodø.
Kan man lage joikakaker med stolthet? Hva med gnocchi? I denne episoden reiser Andreas nord for Polarsirkelen med tog fra Trondheim til Bodø.