En bit av Norge
- Livsstil
- 2011
- Episode 10
- Sesong 6
- 22 min
- Sesong 6
- Episode 10: Episode 10
Det handler om historisk mat når Andreas tar Hurtigruten fra Trondheim til Bergen.
Om serien: Kjendiskokken Christer Rødseth tar oss med på en matreise i Norge, og serverer delikatesser både fra hav og land.
Episode 1
Episode 1
23 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas utforsker de vanligste påleggene vi bruker i matpakkene våre, nemlig leverpostei og kokt skinke. Så drar han på sanking etter ville urter – midt i Oslo.
Andreas utforsker de vanligste påleggene vi bruker i matpakkene våre, nemlig leverpostei og kokt skinke. Så drar han på sanking etter ville urter – midt i Oslo.
Episode 2
Episode 2
23 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederBrunost er en norsk spesialitet som ikke har sin like noe annet sted. I dagens program forteller Andreas brunostens historie, og vi feirer brunostens 150-årsjubileum ved å lage en deilig is, smaksatt med geitost.
Brunost er en norsk spesialitet som ikke har sin like noe annet sted. I dagens program forteller Andreas brunostens historie, og vi feirer brunostens 150-årsjubileum ved å lage en deilig is, smaksatt med geitost.
Episode 3
Episode 3
23 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas tar oss med til sitt ferieparadis i Spind utenfor Farsund.
Andreas tar oss med til sitt ferieparadis i Spind utenfor Farsund.
Episode 4
Episode 4
23 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederHvordan spiste vi i Norge i riktig gamle dager? Andreas tar oss med til sagaøya Island for å søke etter gamle mattradisjoner.
Hvordan spiste vi i Norge i riktig gamle dager? Andreas tar oss med til sagaøya Island for å søke etter gamle mattradisjoner.
Episode 5
Episode 5
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederTuren går til Island der Andreas griller lam på en vulkan og lager en moderne rett med villaks. Saltbakt ørret står også på menyen.
Turen går til Island der Andreas griller lam på en vulkan og lager en moderne rett med villaks. Saltbakt ørret står også på menyen.
Episode 6
Episode 6
23 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas drar til Nes i Romerike, og reiser ned Glomma mens han undersøker de mange smakene vi får fra korn – ikke bare brød.
Andreas drar til Nes i Romerike, og reiser ned Glomma mens han undersøker de mange smakene vi får fra korn – ikke bare brød.
Episode 7
Episode 7
23 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas Viestad drar til Hemsedal der han blant annet lager carpaccio av lammefilet, lammeburger med lokal ost og lammerull med urter.
Andreas Viestad drar til Hemsedal der han blant annet lager carpaccio av lammefilet, lammeburger med lokal ost og lammerull med urter.
Episode 8
Episode 8
23 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederI dagens program går turen til Nord-Hordland, Evanger og Voss, på jakt etter verdens beste eldhusrøykte pinnekjøtt.
I dagens program går turen til Nord-Hordland, Evanger og Voss, på jakt etter verdens beste eldhusrøykte pinnekjøtt.
Episode 9
Episode 9
23 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederKakao og sjokolade er en del av norsk matkultur – men vet vi egentlig hva kakao er? Andreas tar turen innom Saint Lucia i Karibia for å finne det ut.
Kakao og sjokolade er en del av norsk matkultur – men vet vi egentlig hva kakao er? Andreas tar turen innom Saint Lucia i Karibia for å finne det ut.
Episode 10
Episode 10
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederDet handler om historisk mat når Andreas tar Hurtigruten fra Trondheim til Bergen.
Det handler om historisk mat når Andreas tar Hurtigruten fra Trondheim til Bergen.