En bit av Norge
- Matlaging
- 2018
- Episode 2
- Sesong 10
- 22 min
- Sesong 10
- Episode 2: En bit av Norge (10) - episode 2
Andreas tar oss med på en matreise langs norskekysten og over Skagerak til Danmark. Turen begynner på Statsraad Lehmkuhl hvor han lager en bergensklassiker med torsk. Deretter går turen videre på danskebåten.
Om serien: Kjendiskokken Christer Rødseth tar oss med på en matreise i Norge, og serverer delikatesser både fra hav og land.
En bit av Norge (10) - episode 1
Episode 1
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas besøker Dyreparken utenfor Kristiansand. På grillen blir det svidd av hamburgere kombinert med ramsløk som Andreas sanker i marka. Det blir nypotet fra området og et stort saftig stykke kjøtt, grillet og bakt i rabarbrablast.
Andreas besøker Dyreparken utenfor Kristiansand. På grillen blir det svidd av hamburgere kombinert med ramsløk som Andreas sanker i marka. Det blir nypotet fra området og et stort saftig stykke kjøtt, grillet og bakt i rabarbrablast.
En bit av Norge (10) - episode 2
Episode 2
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas tar oss med på en matreise langs norskekysten og over Skagerak til Danmark. Turen begynner på Statsraad Lehmkuhl hvor han lager en bergensklassiker med torsk. Deretter går turen videre på danskebåten.
Andreas tar oss med på en matreise langs norskekysten og over Skagerak til Danmark. Turen begynner på Statsraad Lehmkuhl hvor han lager en bergensklassiker med torsk. Deretter går turen videre på danskebåten.
En bit av Norge (10) - episode 3
Episode 3
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederAndreas står grytidlig opp for å bli med på andejakt utenfor Aalborg. Etterpå tilbereder han anden på en raus dansk måte og serverer jegeren den ferdige retten.
Andreas står grytidlig opp for å bli med på andejakt utenfor Aalborg. Etterpå tilbereder han anden på en raus dansk måte og serverer jegeren den ferdige retten.
Jule-episode
Episode 4
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederTuren går til Savalen i Tynset og til nissehuset hvor det alltid er jul. Andreas serverer grøt til små og store nisser. Julemat er konservativ mat, så hvorfor ikke lage pinnekjøtt på skje med bakt hvitløk og svisker, eller vafler på gammel grøt?
Turen går til Savalen i Tynset og til nissehuset hvor det alltid er jul. Andreas serverer grøt til små og store nisser. Julemat er konservativ mat, så hvorfor ikke lage pinnekjøtt på skje med bakt hvitløk og svisker, eller vafler på gammel grøt?
En bit av Norge (10) - episode 5
Episode 5
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederKan man lage norske fiskeretter i Kenya? Ja visst, både fersk laks og klippfisk. Andreas besøker Karen Blixens Afrika hvor han får smake verdens beste kaffe. I varmen ønsker man noe kjølig, og hvorfor ikke iskaffe laget på kaldtraktet kaffe.
Kan man lage norske fiskeretter i Kenya? Ja visst, både fersk laks og klippfisk. Andreas besøker Karen Blixens Afrika hvor han får smake verdens beste kaffe. I varmen ønsker man noe kjølig, og hvorfor ikke iskaffe laget på kaldtraktet kaffe.
En bit av Norge (10) - episode 6
Episode 6
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederSokna i Ringerike byr på en overflod av grønnsaker og frukt, men Andreas har tatt turen hit for å se på det som bygget landet vårt, nemlig bygg, havre og hvete.
Sokna i Ringerike byr på en overflod av grønnsaker og frukt, men Andreas har tatt turen hit for å se på det som bygget landet vårt, nemlig bygg, havre og hvete.