Naboens bord
- Matlaging
- 2021
- Episode 262
- Sesong 2021
- 38 min
- Sesong 2021
- Episode 262: Kashubia i Polen
I den polske regionen Kashubia handler alt om jordbær. De feirer jordbærfestivaler, kårer jordbærdronninger og arrangerer konkurranser om å lage den beste jordbærdesserten. Vi blir kjent med familien Ptach, som har en to mål stor jordbæråker.
Om serien: En kulinarisk guide gjennom røttene til europeisk mat, i landlige områder hvor tradisjonell mat fortsatt tilberedes og nytes i dag. Blir med på en reise med gastronomisk oppdagelser utover beitemarkene og åkrene.
Kommende episode
Sesong 2019, Episode 230
Slovenia
Episode 251
38 minTilgjengelig til fre. 8 nov 04:25Daniela Gjergjek har dyrket organisk bokhvete siden hun overtok foreldrenes gård i Cadrg for fem år siden. Verken hun eller mannen Bostjan savner storbyen Ljubljana.
Daniela Gjergjek har dyrket organisk bokhvete siden hun overtok foreldrenes gård i Cadrg for fem år siden. Verken hun eller mannen Bostjan savner storbyen Ljubljana.
Bologna i Italia
Episode 254
33 minTilgjengelig til i morgen 04:25Mange har hørt om spaghetti Bolognese, men hjemme hos Luisa og Danila er det ikke det vi får servert. Derimot får vi se når hun lager sin nyeste rett: Tortellini fylt med squashblomster.
Mange har hørt om spaghetti Bolognese, men hjemme hos Luisa og Danila er det ikke det vi får servert. Derimot får vi se når hun lager sin nyeste rett: Tortellini fylt med squashblomster.
Cordoba i Spania
Episode 255
33 minTilgjengelig til tor. 7 nov 04:25I grønnsakshagen sin tar Antonio Ruano noen uvanlige valg. For ham er ugress en alliert, ikke en fiende. Vi møter ham og Gabrielle på kjøkkenet, hvor de tryller fram forfriskende sommersupper og gryteretter med oksehale som hovedingrediens.
I grønnsakshagen sin tar Antonio Ruano noen uvanlige valg. For ham er ugress en alliert, ikke en fiende. Vi møter ham og Gabrielle på kjøkkenet, hvor de tryller fram forfriskende sommersupper og gryteretter med oksehale som hovedingrediens.
Vaucluse i Frankrike
Episode 259
33 minTilgjengelig til man. 11 nov 21:00I Sør-Frankrike har meloner en fast plass på markedene og i sommerkjøkkenet. De har blitt dyrket i Cavaillon-regionen i Provence siden 1400-tallet. Vi møter David Biscarrat som dyrker meloner på 150 hektar åpen mark.
I Sør-Frankrike har meloner en fast plass på markedene og i sommerkjøkkenet. De har blitt dyrket i Cavaillon-regionen i Provence siden 1400-tallet. Vi møter David Biscarrat som dyrker meloner på 150 hektar åpen mark.
Essonne i Frankrike
Episode 260
38 minTilgjengelig til man. 11 nov 09:18Vincent Barberon har en lidenskap for vannplanter, og i likhet med faren og bestefaren dyrker han karse i dammer. Sammen med vennen Patrice finner han på stadig nye oppskrifter, som brønnkarsesuppe med pærer og ørretmaki med egenprodusert wasabi.
Vincent Barberon har en lidenskap for vannplanter, og i likhet med faren og bestefaren dyrker han karse i dammer. Sammen med vennen Patrice finner han på stadig nye oppskrifter, som brønnkarsesuppe med pærer og ørretmaki med egenprodusert wasabi.
Vojvodina i Serbia
Episode 261
33 minTilgjengelig til tir. 12 nov 04:25For tyve år siden flyttet musikeren Marko Dinjashki og hans kone Ana Vrbashki fra byen til et lite hus i skogen. Her dyrker de frukt og grønnsaker, men i maten bruker de også planter de finner i skogen.
For tyve år siden flyttet musikeren Marko Dinjashki og hans kone Ana Vrbashki fra byen til et lite hus i skogen. Her dyrker de frukt og grønnsaker, men i maten bruker de også planter de finner i skogen.
Kashubia i Polen
Episode 262
38 minTilgjengelig til ons. 13 novI den polske regionen Kashubia handler alt om jordbær. De feirer jordbærfestivaler, kårer jordbærdronninger og arrangerer konkurranser om å lage den beste jordbærdesserten. Vi blir kjent med familien Ptach, som har en to mål stor jordbæråker.
I den polske regionen Kashubia handler alt om jordbær. De feirer jordbærfestivaler, kårer jordbærdronninger og arrangerer konkurranser om å lage den beste jordbærdesserten. Vi blir kjent med familien Ptach, som har en to mål stor jordbæråker.
Saarland i Tyskland
Episode 264
38 minTilgjengelig til tir. 12 nov 09:03Overalt i Tyskland regnes løvetann som ugress, kun i Saarland ser man på den som en delikatesse. Her er den hovedingrediens i gode salater, og tilbehør i solide retter. Tanja Schmitt og Madeleine Braun lager til og med pålegg av kronbladene.
Overalt i Tyskland regnes løvetann som ugress, kun i Saarland ser man på den som en delikatesse. Her er den hovedingrediens i gode salater, og tilbehør i solide retter. Tanja Schmitt og Madeleine Braun lager til og med pålegg av kronbladene.