
Matkontrollen
- Livsstil
- 2016
- Episode 1
- Sesong 5
- 22 min
- 0+
- Sesong 5
- Episode 1: Episode 1
Visste du at du blir overvåket av matkjedene? Programleder Solveig Barstad og hennes redaksjon tar for seg både "Æ" og andre høyaktuelle tema i sesongpremieren.
Om serien: Ikke alt ved norsk matproduksjon er som vi tror. I dette forbrukermagasinet retter Solveig Barstad et kritisk søkelys mot matvarebransjen, og jobber for å sikre nordmenn trygg og god mat til riktig pris.
- Sjangere
- Livsstil, Blanding
Episode 1
Episode 1
22 minVisste du at du blir overvåket av matkjedene? Programleder Solveig Barstad og hennes redaksjon tar for seg både "Æ" og andre høyaktuelle tema i sesongpremieren.
Visste du at du blir overvåket av matkjedene? Programleder Solveig Barstad og hennes redaksjon tar for seg både "Æ" og andre høyaktuelle tema i sesongpremieren.
Episode 2
Episode 2
22 minVisste du at mange av hovedingrediensene i pesto er byttet ut i de ferdigkjøpte glassene? Matkontrollen ser nærmere på dette, og sjekker også om ulike søtstoffer er farlige. I tillegg får du tips om en sausbase som passer til «alt».
Visste du at mange av hovedingrediensene i pesto er byttet ut i de ferdigkjøpte glassene? Matkontrollen ser nærmere på dette, og sjekker også om ulike søtstoffer er farlige. I tillegg får du tips om en sausbase som passer til «alt».
Episode 3
Episode 3
22 minVi nordmenn spiser dobbelt så mye salt som vi burde. Skjulte «saltbomber» i matvarehylla har mye av skylden. Programleder Solveig Barstad prøver å leve en uke på statens saltråd, som er bare 5 gram om dagen. Vil hun klare det?
Vi nordmenn spiser dobbelt så mye salt som vi burde. Skjulte «saltbomber» i matvarehylla har mye av skylden. Programleder Solveig Barstad prøver å leve en uke på statens saltråd, som er bare 5 gram om dagen. Vil hun klare det?
Episode 4
Episode 4
22 minGrisunger kastreres når de er bare en uke gamle, for å unngå rånelukt og -smak på kjøttet. Nå kan grisene vaksineres i stedet, men bransjen frykter at det vil føre til mer illeluktende svinekjøtt til forbrukerne.
Grisunger kastreres når de er bare en uke gamle, for å unngå rånelukt og -smak på kjøttet. Nå kan grisene vaksineres i stedet, men bransjen frykter at det vil føre til mer illeluktende svinekjøtt til forbrukerne.
Episode 5
Episode 5
22 minMatkontrollen ser nærmere på de mange lovnadene fra te-produsentene, og tester ketsjup som får panelet til å vri seg av latter.
Matkontrollen ser nærmere på de mange lovnadene fra te-produsentene, og tester ketsjup som får panelet til å vri seg av latter.
Episode 6
Episode 6
22 minMange nye produkter er merket med «ZERO». Men hva betyr egentlig det? De fleste har nemlig verken null sukker eller null kalorier. "Matkontrollen" tar saken!
Mange nye produkter er merket med «ZERO». Men hva betyr egentlig det? De fleste har nemlig verken null sukker eller null kalorier. "Matkontrollen" tar saken!
Episode 7
Episode 7
22 minFor første gang skal dagligvarekjedene selv være til stede når vi tester billigmaten deres. Smakspanelet er ikke nådige.
For første gang skal dagligvarekjedene selv være til stede når vi tester billigmaten deres. Smakspanelet er ikke nådige.
Episode 8
Episode 8
22 minMange irriterer seg over udugelige ostehøvler. «Matkontrollen» tester hvilken ostehøvel som er best og drar til Ringebu for å sjekke ut hvordan det urnorske redskapet blir laget. Det blir også test av produkter med «skjulte» grønnsaker.
Mange irriterer seg over udugelige ostehøvler. «Matkontrollen» tester hvilken ostehøvel som er best og drar til Ringebu for å sjekke ut hvordan det urnorske redskapet blir laget. Det blir også test av produkter med «skjulte» grønnsaker.